Op vrijdag 23 september start de tweede editie van de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid! Dit jaar doen er 8 basisscholen mee aan dit bijzondere programma, waarin kinderen spelenderwijs leren over duurzaamheid en in het bijzonder de Junior Global Goals. Tijdens het programma gaan de kinderen vooral zelf aan de slag.

De kick-off start met een bijzondere video waarin wethouder Harry Nederpelt en onze lokale projectleider Charlotte Hömann de hoofdrol spelen. De scholen gaan aansluitend aan de slag met de kick-off ‘Zwerfafval opruimactie’. In de week van 26 t/m 30 september voeren de scholen het programma uit.

Programma op hoofdlijnen

  • 23 september 2022: kick-off.

Wethouder Harry Nederpelt is aanwezig op rkbs Sint Nicolaasschool in Nibbixwoud en wethouder Yannick Nijsingh gaat naar obs De Speelwagen in Wognum. Zwerfie komt met hen mee en zal de leerlingen inspireren over het opruimen van zwerfafval en het nut van afvalscheiding.

  • 27 september 2022: Mobiel Planetarium.

Wethouder Harry Nederpelt gaat ’s middags met de leerlingen mee op ruimtereis. Het mobiele planetarium wordt geplaatst bij De Muiter in Medemblik.

  • 29 september 2022: gastlessen van de Riooldienst van gemeente Medemblik en van HVC.

📷 Jeroen Gosse