Op dinsdag 21 juni ging wethouder Harry Nederpelt van gemeente Medemblik op bezoek bij basisschool De Meridiaan in Medemblik met prachtig nieuws!

De Meridiaan deed samen met vijf andere scholen uit de gemeente mee met de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel uit het programma was de Schoolplein Safari Challenge. De kinderen maakten een ontwerp voor een nieuw, duurzaam schoolplein. De gemeente beloofde het beste idee tegemoet te komen met een bedrag om dat uit te gaan voeren.

Van de zes inzendingen vond de jury het plan van De Meridiaan het best doordacht. Deze leerlingen hadden de ideeën zelfs verwerkt in een miniatuur. Zo kan hun schoolplein er dus over een tijdje uit komen te zien.

Wethouder Nederpelt mocht namens de gemeente een cheque van € 10.000 overhandigen. Dit bedrag wordt op basis van cofinanciering door het schoolbestuur verdubbeld, en daarmee kan het schoolplein een heel stuk duurzamer worden gemaakt!

Op de eerste foto staan wethouder Harry Nederpelt en twee enthousiaste leerlingen van obs de Meridiaan. Op de tweede foto staat de gemaakte miniatuur. Op de achterwand foto’s van de huidige situatie, op de voorgrond de gewenste nieuwe situatie.

Sdvdd-prijsuitreiking-DeMeridiaan-1e prijs-foto gemeente
Sdvdd-prijsuitreiking-DeMeridiaan03-1e prijs-foto MAKBlokweer