Van 24 september tot en met 1 oktober organiseert gemeente Medemblik een hele schoolweek vol doe-activiteiten over duurzaamheid. Dat doet zij samen met MK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid. Wethouder Nederpelt en de lokale projectleider Charlotte Hömann-Post spraken de kinderen via een video persoonlijk toe om het belang van een duurzame samenleving uit te leggen en hen vooral ook veel plezier te wensen tijdens deze bijzondere week.  

Op maandag 27 september 2021 waren onze collega’s van MAK Blokweer bij de uitvoer van het afvalrapen op openbare basisschool De Meridiaan. Naast hen waren ook de bestuurder van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en NH-nieuws aanwezig.

Waar de andere groepen op het schoolplein bezig waren met activiteiten als Tuinvogel Spotten en in school bezig waren met het Zeker Weten Lekker Eten kwartet, ging groep 7 op pad om de straten schoon te maken en tegelijkertijd hieraan een Afval-Afbraaktijden les van MAK Blokweer te ontvangen. Er waren prachtige gesprekken tussen de kinderen, de HHNK bestuurder en ons over zwerfafval. De buurt reageerde heel complimenteus op de opruimactie!

Daarnaast ontvingen we zeer leuke reacties op de Schoolplein Safari, de kick-off van ons programma die op vrijdag 24 september plaatsvond. De leerlingen van groep 8 hebben al mooie duurzame wensen voor hun schoolplein bedacht. Deze school gaat deze week elke middag met de doe-activiteiten van de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid aan het werk.

WEEFF Radio met Charlotte Hömann-Post. Klik hier om het artikel te lezen en het leuke interview met haar te beluisteren.

NH Nieuws maakte een nieuws item over het afvalrapen. Klik hier om het te bekijken.

Foto: NH Nieuws