Vandaag start de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid! In de kick-off video nemen wethouder Harry Nederpelt en de lokale projectleider Charlotte Hömann-Post de leerlingen mee in het mooie doe-programma dat hen vandaag en komende week te wachten staat. Het programma staat geheel in het teken van de Junior Global Goals, een vereenvoudiging van de Sustainable Development Goals (SDGs). Die zijn geformuleerd om de SDGs ook voor kinderen begrijpelijk te maken.

Spelenderwijs gaan leerlingen uit groep 4 t/m 8 aan de slag met leuke activititen op het gebied van duurzaamheid en leren zo hoe zij zelf de wereld een beetje leuker, eerlijker en schoner kunnen maken. Het is de eerste editie van de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid. Zes enthousiaste basisscholen hebben zich hiervoor aangemeld.

Wethouder Harry Nederpelt geeft op 24 september het startsein met de Schoolplein Safari.

De Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van gemeente Medemblik, MAK Blokweer en stichting Schooldag van de duurzaamheid.