In schooljaar 2021-2022 voor de eerste maal de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid

Gemeente Medemblik wil samen met basisscholen met leuke activiteiten kinderen spelenderwijs in beweging brengen voor een leukere, betere en schonere wereld. De Schooldag van de duurzaamheid richt zich op de groepen 5 t/m 8. Het programma is gepland in week 39 met een kick-off op 24 september 2021. Bij de kick-off en het programma zal rekening worden gehouden met de dan geldende corona richtlijnen.

De Schooldag van de duurzaamheid is een creatieve en uitdagende lesdag over duurzaamheid. Leerlingen leren door te ruiken, zien, horen, proeven en voelen wat duurzaamheid betekent. Hierdoor ervaren ze dat hun eigen gedrag kan bijdragen aan verbetering van hun leefomgeving, gezondheid en het effect daarvan wereldwijd.

Alle activiteiten zijn verbonden aan de Global Goals van de Verenigde Naties, die zijn opgesteld om tot 2030 richting te geven aan een duurzame samenleving. Deze Global Goals zijn vereenvoudigd tot 7 Junior Global Goals. Zo kunnen ook kinderen begrijpen waar het over gaat.

De organisatie is in handen van MAK Blokweer en Stichting Schooldag van de duurzaamheid.